(NE)RESPECTAREA DIRECTIVEI 91/271/CEE – RASPUNSUL COMISIEI EUROPENE

S-a primit răspunsul de la COMISIA EUROPEANĂ – DIRECȚIA GENERALĂ MEDIU privind directiva 91/271/CEE.

Pentru neîndeplinirea obligațiilor Romania se află actualmente în faza precontencioasă.

România nu a respectat termenul limită intermediar (respectiv 31 decembrie 2015) în ceea ce privește marile aglomerări cu peste 10,000 locuitori în temeiul Tratatului de aderare privind directiva pentru tratarea apelor urbane reziduale (91/271/CEE)..

In conformitate cu Legea serviciului de alimentare cu apa și de canalizare nr. 241 /2006, autoritățile publice locale sunt responsabile cu apa și canalizarea.

În București sunt circa 270 străzi fără asfalt și utilități.  Cele mai multe străzi fără asfalt și utilități sunt în Sectorul 1.

Comisia Europeană  a luat măsurile corespunzătoare, și anume prin inițierea unei proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva României pentru nepunerea în aplicare pe deplin a Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale (91/271/CEE).

Numărul procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor este 2018/2109 și se află actualmente în faza precontencioasă.

Cititi aici: raspunsul de la Comisia Europeana

3 comentarii la „(NE)RESPECTAREA DIRECTIVEI 91/271/CEE – RASPUNSUL COMISIEI EUROPENE

  1. Buna ziua, Asociatia Cartier Padurea Baneasa va invita luni 1 iulie 2019 , ora 19, in fata la Felicity la intalnirea cu membrii ai Consiliului Local al Primariei sector 1. Va asteptam sa discutati cu consilierii ca sa putem si pe linie politica sa deblocam zona: sa fie aduse utilitatile in baza PUG sa nu asteptam ani de zile pana se aproba puz coordonator si apoi puz pentru strazi si apoi expropriere si abia peste niste ani sa avem si noi canalizare si apa si drumuri. Speram ca poate consilierii USR vor putea misca lucrurile, prin interventie politica, pentru ca cei de la PSD in numele carora in 2016, s-a angajat dl Tudorache ca daca il votam, pana la sfarsitul mandatului vom avea canalizare si drumuri…. asteptam sa fiti prezenti sa va exprimati doleantele ca dansii sa poata interveni in proxima sedinta de consiliu in interesul nostru. E o sansa , sa o valorificam!

    • Pentru Felicity, Agatului, Gaina nu se poate face canalizarea pe Piscul Nou deoarece sunt cadastrele deplasate peste drum și nu e loc. Inclusiv terenul d-nei Diana Mitu este greșit poziționat și trebuie repoziționat.

      • Cum credeti ca pot interveni consilierii USR?
        Apropos de miscarea lucrurilor…trebuie sa se miste mai intai terenurile si perceptia proprietarilor de terenuri….noi nu avem nevoie de politic…avem nevoie de coerenta cadastrala! Politic suntem doar carne de tun si teren de tenis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *