Drumul radial DR4 – Nord Expres

UPDATE 22.05.2023

 1. Prin decizia 977/2023 a fost admisa contestația de catre Consiliul National de Soluționare a Contestațiilor referitoare la DR4 si s-a dispus remedierea.
 2. Asociația Băneasa 21 a solicitat clarificări de la ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA ZONA METROPOLITANA BUCURESTI privind suprafața si prețul exproprierilor.  Petitia a fost redirectionata catre Directia Generala Proiecte Europene Transport, din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

UPDATE 01.04.2023

A fost desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea Studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 4 (DR4 Nord Expres).

 • Primarul General, Nicușor Dan: “DR4 – Nord Expres va avea o lungime de 11,5 km și va face legătura între București și localitatea Corbeanca (Ilfov), pe ruta Bd. Poligrafiei – DNCB – Autostrada A0.
 • În urma licitației organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, a fost selectată Asocierea GRAFIC TENDS (Leader), STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING.
 • Valoarea investiției este de 13.534.799 de lei pentru servicii de elaborare a Studiului de fezabilitate, a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea autorizației de construire.”

STIREA INITIALA:

In data de 30 sept 2022 a fost lansata licitația pentru Drumul Radial DR4 – Nord Expres.

𝘛𝘦𝘳𝘮𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘭𝘪𝘮𝘪𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘥𝘦𝘱𝘶𝘯𝘦𝘳𝘦 𝘢 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘦𝘴𝘵𝘦 14.11.2022.

Finanțarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Operațional Transport 2021-2027 si ar trebui finalizat pana in 2026, potrivit autorităților.

Documentele de achizitii publice sunt disponibile pentru access direct, nerestrictionat, complet si gratuit la: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100157012

DR4 – Nord Expres, are o lungime de 11,5 km realizează conexiunea între comuna Corbeanca – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Poligrafiei (Municipiul București).

Descriere succinta:

Elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire (AC) pentru obiectivul de investiții „ORBITAL BUCURESTI DRUMUL RADIAL 4 (DR 4- NORD EXPRES)” Elaborarea se va realiza in conformitate cu reglementările tehnice, legislația in vigoare (H.G. 907/2016) si a cerințelor Caietului de sarcini, in vederea accesării fondurilor externe nerambursabile pentru implementarea proiectului drum radial DR 4-Nord Expres. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 18 Termenul limita exprimat in numar de zile in care Autoritatea Contractanta va raspunde in mod clar si complet la toate solicitarile de clarificari este in a 11 zi inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde doar la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit.

Descrierea achizitiei publice:

Elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire (AC) pentru obiectivul de investiții „ORBITAL BUCURESTI DRUMUL RADIAL 4 (DR 4- NORD EXPRES)”. Se va asigura ca implementarea contractului va furniza un proiect cu suficienta „pregătire matură” din punct de vedere financiar, social, economic si tehnic, bine fundamentat cu privire la necesitatea si oportunitatea investitiei. Elaborarea se va realiza in conformitate cu reglementările tehnice, legislația in vigoare (H.G. 907/2016) si a cerințelor Caietului de sarcini, in vederea accesării fondurilor externe nerambursabile pentru implementarea proiectului drum radial DR 4 – Nord Expres.

Drum radial DR4 Nord Expres

21 de comentarii la „Drumul radial DR4 – Nord Expres

  • La etapa întocmirii Studiului de Fezabilitate se va identifica varianta optima a traseului DR 4 Nord Expres si vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. La acel moment al proiectului se va cunoaște traseul DR4 si coridorul de exproprieri aferent.

    • Salutari .
     Proprietatea mea este fix 100% sub acest Drum / – Drumul Plaiul Campinei .
     Va raspund la intrebare . Asa , rapid , din elicopter : PMB/CGMB / Min. Dezvoltarii/ Expropriatorul – Comisie de evaluare a pretului terenului – evaluare in functie de factori precum : grila notariala , suprafata afectata , utilitati la teren , distanta fata de Sosea , scoli , statii RATB , M , etc. – propunere facuta proprietarilor – acceptare sau nu a pretului – daca nu se accepta pretul oferit de PMB / CGMB / Min. Dezvoltarii / Expropriatorul , se ataca masura in instanta / in principiu Proiectul este demarat / lucrarile merg fara sa se astepte Hot. Jud .- este normal sa fie asa , interesul public are intaietate …
     Intrati pe Google sau Codul Civil – Expropriere in cauza de Utilitate publica sau Interes public .
     Sanatate . L Cosma, 0723717867 .

 1. Vă mulțumim foarte mult pentru informații.

  Să sperăm că se va construi acel drum până în 2026, după cum au stipulat autoritățile în cauză și nu se va întâmpla ca și cu alte proiecte în cartierul ,,Pădurea Băneasa”, care au fost doar pe hârtie. Plătim din bugetul public local și național cu bani grei prea multe proiecte pe hârtie, care nu sunt duse la capăt, rămânând doar pe hârtie. Să se mai și construiască ceva în țara asta!

 2. O veste buna ! Un drum necesar – probabil se vor da peste cap sa dea drumul la lucrari & sa taie ceva panglici pt. ca vin alegeri la anul ; ulterior , probabil il vor abandona sau va merge cu pasul de parada al melcului … vor fi alte ,, prioritati ,, : renovari de biserici , pelerinaje , pupaturi de moaste , iepurasi traditionali din fier forjat alte bazaconii , ca deh , probabil vor reveni la butoane sufletele pioase … Pariem ?

 3. Buna ziua,

  Aveti un estimat de pret aproximativ de pe grila notarilor, sau un pret aproximativ pe mp in cazul unei despagubiri? Daca nu sunt pe line, sunt in preajma cu terenul meu. Voiam sa stiu macar in mare la ce sa ma astept. Am incercat sa fac o cautare, dar nu am aflat aproape nimic.

  Multumesc

 4. Inteleg ca rescumpararea va fi la 15.5 euro/mp? Pai, nici cand l-am achizitionat nu am platit atat pe el, plus ca exista si un credit in derulare. Am inteles bine sau ….

  Banuies ca in situatia mea sunt mai multe persoane. In cazul asta ce se poate intampla?

  Multumesc

  • Saluatari din nou . 1. Sunt sute de proprietari afectati de Expropriere . 2. NU va luati dupa ce spune unul sau altul cu ref. la pretul platit de catre Administratie pt. Expropriere ! Grila Notarilor este sfanta in domeniu – pretul x mp + sau – & anumiti coeficienti favorabili sau defavorabili ai terenului , insa repet , pretul va fi legat obligatoriu de GN .3. In caz contrar , proprietarul nemultumit merge in instanta pt. a ataca pretul oferit de Administratie – cazuistica arata ca in 100% din spete , instanta a obligat expropriatorul sa tina seama de GN a locului . Intrati pe google si dati cautare ,, expropriere teren in interes public / cauza publica ,, – materia este fff bogata pe acest subiect .
   ***Oricum , propun tuturor proprietarilor de teren care sunt afectati de DR4 / Expropriere , sa ne asociem macar informal / sau juridic , pt. a exercita presiune asupra Administratiei , in momentul demararii procedurilor de expropriere ., cu ref. la pret x mp . Tel . 0723717867 , 0766873898 si whatsapp .

   • Asociația Băneasa 21 a solicitat clarificări de la ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA ZONA METROPOLITANA BUCURESTI privind suprafața si prețul exproprierilor. Petitia a fost redirectionata catre Directia Generala Proiecte Europene Transport, din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

     • Revin cu indemnul de a ne UNI , noi cei cu proprietatile afectate de DR4 Orbital – in cazul in care autoritatile ,, vor merge la japca ,, – sa mergem cu totii in instanta de judecata ,, pentru o justa si prealabila despagubire ,, – Codul Civil , materia Expropriere . Nota bene . Actiunea este scutita de Taxa de Timbru !!! / noi vom plati eventual , doar un avocat . Si inca ceva : au si inceput sa apara tot felul de corbi – care incearca sa cumpere la pret de 2 lei – vezi doamne , pretul oferiit de Stat este de cca 15 euro/mp …

 5. Buna ziua ! Asociatia a primit pana acum vreun raspuns din partea Directiei Generale Proiecte Europene Transport din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii ? Totusi au trecut aproape 4 luni de cand ADIZMB le-a redirectionat petitia dvs.

 6. Buna seara vecini!

  Vestea despre potentiala constructie a acestui drum poate fi una buna, dar sunt convins ca o parte din cei care au locuintele situate in vecinatatea lui s-ar putea sa nu fie foarte bucurosi atunci cand traficul va fi foarte intens.

  Modalitatea in care va fi tratata intersectia dintre Gh Ionescu Sisesti si DR4 va fi critica.

  Concret, propunerea mea este sa sugeram autoritatilor sa faca o subtraverasare, adica sa coboare nivelul DR4 sub nivelul Gh Ionescu Sisesti) si nu un pod (supratraversare), pentru ca un pod afecteaza fonic substantial o suprafata mai mare. Cred deasemenea ca ar trebui sa aducem la cunostinta inca de pe acum firmei care face studiul de fezabilitatea, pentru a lua in considerare o astfel de varianta, fara costuri suplimentare.

  Daca credeti ca este o idee buna si daca doriti sa contribui cu ceva (draftul scrisorii catre firma care face studiul sau altceva), va rog sa-mi spuneti.

  O seara buna,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *