PUZ COORDONATOR SECTOR 1 – AVIZ PRELIMINAR

In data de 13.03.2019 la Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului se va discuta  PUZ COORDONATOR SECTOR 1 privind avizul preliminar.

Anterior a mai avut loc o sedinta in data de 27.02.2019 privind PUZ COORDONATOR SECTOR 1.

Sedinta din data 13.03.2019

Sedinta din data 27.02.2019

9 comentarii la „PUZ COORDONATOR SECTOR 1 – AVIZ PRELIMINAR

 1. Buna la toata lumea. Poate sunt cumva confuz dar am urmatoarele remarci:
  – minutele sedintelor cuprind exclusiv probleme de principiu, intr -un limbaj suficient de tehnic cat sa para de lemn;
  – daca intalnirea are ca obiect avizul preliminar, de ce nu vedem inca un PUZ updatat dupa toate comentariile si observatiile facute?
  – daca vechiul PUZ (cel intocmit de Lora Construct) este in vigoare (intrucat recursul inca nesolutionar este suspensiv de executare) de ce nu sunt preluate reglementarile urbanistice din PUZ ul respectiv.
  – daca PUZ ul coordonator – actual intr un proces de elaborare care pare foarte complicat- nu respecta legea 135/2014 care prevede ca Terenurile inscrise in cartea funciara ca fiind in categoria curti – constructii, terenuri ce se afla in proprietatea privata a persoanelor fizice sau juridice, NU POT FI INVENTARIATE SAU DECLARATE CA SPATII VERZI, IN SENSUL LEGII, DECAT DUPA INDEPLINIREA PROCEDURII DE EXPROPRIERE CONFORM LEGISLATIEI IN DOMENIU, atunci acest PUZ va avea aceeasi soarta.

  • Salutari . In principiu , aveti dreptate si sunt de acord cu cele alaturate , insa vin cu o mentiune sau completare . Administratia , ma refer la comisiile & comitiile de trepadusi birocratici , care si-au pus amprenta ,de-a lungul timpului , pe sutele de hectare din zona , implicit pe destinul a sute ,sau mii de familii , POATE sa prevada ca un teren este situat in Zona V5 sau 7 , CHIAR daca acesta este proprietate privata & cc – FARA sa declare expropriere in cauza de interes sau utilitate publica ; exproprierea ,o vor declara in momentul EFECTIV al punerii in executie a proiectului /fonduri alocate /aprobari , termene , samd ! Astfel : terenul lui Ionescu ,este inconjurat de vile ,blocuri ,drumuri,etc (ceea ce nu este / va fi cazul , probabil 10-15-20 de ani in aceasta zona ) insa el , Ionescu , nu poate construi o casa ,pentru ca terenul sau este ,, suprapus ,, de/cu un parc, padurice , etc . Este proprietar , dar dreptul sau este incalcat de un vid legislativ . Concret -caz scoala : detin un teren de 710 mp in apropiere , Drumul Plaiul Campinei -Restaurant Papion ; terenul este afectat 100 % de proiectul Drum Expres – Casa Scanteii -Flora -Lac Grivita- Campuri, pardon Piscuri – Centura . La cca 25 ml sunt case , vile chiar si un P+ 4, repet 25-30 ml . Eu , insa , nu pot construi nici un foisor . Cand va fi declarata exproprierea ? Cand vor axista / vor fi ,alocate fonduri pentru acest proiect . Vezi , intrebarea Dumneavoastra . Situatii identice ,aceeasi administratie – lenesa ,incompetenta,bugetivora, stufoasa, indolenta ,dezinteresata ; la sector, la PMB & CGMB, Guvern-Min. Dezvoltarii …. Poate si noi , proprietarii ,suntem de vina …N-am auzit in acesti ani ,de un protest -in fata PS1, PMB ,in fata Comandamentului Jandarmeriei ,nicaieri , niciunde . Cu petitii si lamentari ,pe hartie sau on line ,cu acesti scamatori , nu ajungem nicaieri . Vom transmite copiilor nostri acest diferend si vor curata si ei ,peste decenii ,ciulinii din pantaloni , agatati traversand acest vast baragan … Daca oveti pune vreodata de vreun protest ( !) , chemati-ma si pe mine . Voi veni . Sanatate . Luigi Cosma, Aviatiei , S1 .

   • Buna ziua, dle Luigi si celor carora le-a ajuns cutitul la os! Asociatia Cartier Padurea Baneasa doreste sa dea in judecata PS1 pentru incalcarea drepturilor fundamentale ( lipsa apa si canal, e

  • Va salut! La ce ora are loc întâlnirea de miercuri,legată de Puz Baneasa? Puteți sa-mi comunicați și un nr de tel? Zi frumoasa

 2. Expunerea la imbolnaviri, incasare impozite uriase si neexecutarea investitiilor etc). Avocatul ne costa 2000 euro. Am luat deja legatura cu dna Niculescu cea care a castigat procesul impotriva primariei de care apartine pt ca nu s-a introdus apa si canal pe strada dansei. A castigat si pana se va executa lucrarea primarul si presedintele Consiliului Judetean Arges vor plati daune de 100 de lei fiecare. Vreau sa deschidem proces ca sa ne obtinem drepturile. Cine doreste sa sprijine financiar actiunea noastra este bibevenit. Diana Mitu Asociatia Cartier Padurea Baneasa

  • Stimata d-na Mitu, dupa cum probabil ca ati aflat, procedura de cadastrare pentru Drumul Stegarului si Drumul Piscul Nou este blocata de cadastrele pozitionate gresit.

   La orice proces proces pornit, primaria o sa vina cu respingerea de la oficiul de cadastru si castiga procesul.
   Pentru deblocarea situatiei trebuiesc rectificate cadastrele terenurilor care se suprapun cu drumul. Acest lucru nu se poate face de primarie ci doar de catre proprietarii terenurilor sau prin instanta.

   La Drumul Stegarului problema este la terenul cu fosa in strada.
   La Piscul Nou problema e la terenurile din vecinatatea Agatului si in apropiere de Piscul Pietrei.

   Unde nu au fost probleme primaria a cadastrat in general drumurile.

   Eu propun sa pornim un proces impotriva proprietarilor care nu vor sa-si rectifice cadastrele, eventual sa le cerem si despagubiri.

 3. Pe scurt un puz in care terenul curti constructii este trecut in zona verde desi nu este expropriat iar zona verde, respectiv padurea baneasa este defrisata ca sa extinda stejarii. http://m.hotnews.ro/stire/23020645
  In orice caz, daca urmatoarea plansa de PUZ coordonator apare la fel, eu sunt la usa instantei. Sa justifice cum dispare padurea dar fac ei zona verde pe teren construibil care nu e expropriat.

 4. Exista o lege care specifica despagubirea proprietarilor in cazu un proiect de PUZ cand proprietatea le va fi afectata ?

  • Legea 255/2010 actualizata. Dar depinde foarte mult cum este afectata proprietatea. Conteaza daca proprietatea este neutilizabila in totalitate sau este dor o restrangere a dreptului de proprietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *