Amendamente aprobate la bugetul local al Sectorului 1

În cea de-a noua ședință de Consiliu Local, bugetul pentru anul 2023 al celui mai mare sector din Capitală a fost în sfârșit votat.

Ca urmare a propunerilor făcute de Asociația Băneasa 21 la proiectul de buget pe anul 2023 pentru Sectorul 1 București, consilierii PNL Sector 1 au adus amendamente.

Mulțumim pe aceasta cale consilierilor pentru susținere si in special d-nei Ramona PORUMB Viceprimar al Sectorului 1 si d-lui consilier Daniel-Constantin Ciungu.

 • S-a aprobat suma de 400.000 lei, pentru achiziționare camere video pentru creșterea gradului de securitate și siguranță publică.
 • S-a aprobat 1 milion lei pentru pietruirea străzilor de pământ.
 • S-a aprobat  achiziția/exproprierea terenului pentru construirea unei stații de pompare pentru Drumul Agatului.

Propunerile făcute de Asociația Băneasa 21 la proiectul de buget pe anul 2023 pentru Sectorul 1 București au fost urmatoarele:

 1. Va rugăm ca in proiectul de buget sa se prevadă sumele necesare montării de camere video in Cartierul Pădurea Băneasa. (In anul 2022 a fost aprobata suma de 200.000 lei, dar aceasta suma nu a fost cheltuita si nu s-au montat camere video).
 2. Va rugăm sa se prevadă in buget sumele necesare pentru pietruirea si întreținerea străzilor de pământ din Cartierul Pădurea Băneasa. (Conform legislației in vigoare „Conducerea activității de proiectare, execuție, modernizare, reparare, întreținere, exploatare și administrare a drumurilor județene și a celor de interes local revine autorităților administrației publice locale …„
 3. Va rugăm sa se prevadă in buget sumele necesare pentru eradicarea ambroziei si curățirea gunoaielor pentru respectarea „Regulamentului privind procedura de salubrizare, igienizare si împrejmuire a terenurilor virane aflate pe raza administrativ teritorialii a Sectorului 1″ aprobat prin HCL Sector 1 nr. 143 din 03.08.2021.
 4. Va rugăm sa se prevadă in buget sumele necesare pentru cumpărarea si/sau exproprierea terenurilor necesare pentru stațiile de pompare si realizarea rețelelor de apa canal pentru zona Drumul Agatului.

2 comentarii la „Amendamente aprobate la bugetul local al Sectorului 1

 1. Salutari . Mai stie cineva ceva despre DR4 ? Vad ca nu a aparut nimic nou cu ref la studiul de fezabilitate / oportunitate / autoriz de construire – parca pana in 12.02. ’23 trebuiau depuse oferte . Deci stie cineva , ceva nou ? Sanatate. Luigi Cosma .

  • Data limita de depunere a ofertelor a fost 14.11.2022.
   In 27.03.2023 trebuia sa fie stabilit câștigătorul.
   Termenele au fost modificate astfel:
   Selecție câștigător: 28.03.2023
   iar EVALUARE CALIFICARE SI TEHNICA are Data limita: 29.03.2023, adică întâi se stabilește câștigătorul si dupa se face evaluarea 🙂
   Sa speram ca in câteva zile se finalizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *